beuken

   boschoord
FPK de Beuken

Contactgegevens

Bezoekadres
Boijlerstraat 4
8387 XN Boschoord
Postadres
Boijlerstraat 4
8387 XN Boschoord
Telefoon
088-9297000
Routebeschrijving

Locatiebeschrijving

FPK de Beuken is er vooral voor cliënten die het nodig hebben om hun behandeling op een streng gesloten afdeling te krijgen. Het gaat om cliënten met tbs, PIJ, RM (rechterlijke machtiging) en andere strafrechtelijke titels. Zij moeten dus van de rechter verplicht zorg krijgen.

Stap voor stap 

Eerst wordt een cliënten uitgebreid geobserveerd. De behandelaren leren dan veel over hem. Ze stellen ook een diagnose, waardoor ze bepalen waar de cliënt last van heeft en mee geholpen moet worden. Daarna begint de behandeling. De cliënt werkt dan stap voor stap toe naar meer vrijheid en verantwoordelijkheid. Later gaat hij naar het besloten terrein van 't Wold of Berkelland, en daarna naar locatie 't Mastler. Via die plekken krijgt hij steeds meer een plekje in de samenleving.

Kwetsbare mensen

Er zijn ook afdelingen op FPK de Beuken die heel kwetsbare mensen helpen. Zoals mensen met een autisme-spectrum-stoornis, mensen die psychotisch kwetsbaar zijn, zich niet goed kunnen ontwikkelen of gedrag hebben dat te maken heeft met hun trauma's.

Probleemgedrag

Vallen cliënten op andere afdelingen van Trajectum terug in ernstig probleemgedrag? En hebben ze tijdelijk gesloten crisisinterventie nodig? Dan kunnen ze op FPK de Beuken terecht.

Ortho-psychiatrisch

Tot slot wonen er bij FPK de Beuken cliënten die een ortho-psychiatrische behandeling  krijgen voor SGLVB (Sterk Gedragsgestoord en Licht Verstandelijk Beperkt). Bij deze mensen is het op gewone plekken in de GGZ niet gelukt. Voor deze behandeling heeft FPK de Beuken een erkenning voor een Kliniek Intensieve Behandeling (KIB).

FPK de Beuken

Printer Friendly, PDF & Email