zorgboerderij

   boschoord
Zorgboerderij de Eikenhof

Contactgegevens

Bezoekadres
Jongkindt Conincklaan 4
8387 GK Boschoord
Postadres
Jongkindt Conincklaan 4
8387 GK Boschoord
Telefoon
088-9297000
Routebeschrijving

Locatiebeschrijving

Cliënten verblijven op de Eikenhof om hun sociale- en arbeidsvaardigheden te herstellen en te ontwikkelen. Het accent ligt daarbij op samenwerken. Zowel bij het wonen als het werken. Uitgangspunt in de behandeling zijn de sterke punten van de cliënt. Tijdens het werk op de boerderij wordt duidelijk waar die liggen en welke verder uitgebouwd kunnen worden.

Ook kunnen cliënten werken in het winkeltje op De Eikenhof, waar boerenproducten verkocht worden. Mede door dit winkeltje en de ligging van de zorgboerderij is participatie aan de maatschappij al snel mogelijk. De verzorging van dieren, die afhankelijk zijn van mensen, verhoogt de betrokkenheid bij het werk en het verantwoordelijkheidsgevoel van onze cliënten.

De cliënten op de Eikenhof wonen in een groep van zes personen of alleen in één van de vier appartementen. De cliënten werken op de boerderij, elders op het terrein van Trajectum of lopen stage buiten de instelling. Naast wonen en werken is er aandacht voor vrijetijdsbesteding. Bijvoorbeeld het houden van eigen kippen of het onderhouden van een eigen (moes)tuintje.

Zorgboerderij de Eikenhof

Printer Friendly, PDF & Email