zorgboerderij

   boschoord
Zorgboerderij de Eikenhof

Contactgegevens

Bezoekadres
Jongkindt Conincklaan 4
8387 GK Boschoord
Postadres
Jongkindt Conincklaan 4
8387 GK Boschoord
Telefoon
088-9297000
Routebeschrijving

Locatiebeschrijving

Cliënten die op de Eikenhof wonen, herstellen en ontwikkelen hun sociale- en arbeidsvaardigheden. Dat houdt in dat ze leren hoe ze met andere mensen omgaan, en hoe het is om ergens te werken. Samenwerken vinden we daarbij heel belangrijk: bij het wonen, maar ook bij het werken. 

Sterke punten

Bij de behandeling richten we ons op de dingen waar de cliënt goed in is: zijn sterke punten. Tijdens het werk op de boerderij komen er erachter wat die sterke punten zijn en hoe we die nog beter kunnen maken. 

Winkeltje en dieren 
Ook kunnen cliënten werken in het winkeltje op De Eikenhof, waar boerenproducten verkocht worden. Door dit werk kunnen cliënten al heel snel weer meedoen in de samenleving. Dat komt ook doordat de zorgboerderij makkelijk te bereiken is voor andere mensen, en er dus vaak dingen verkocht worden.

Cliënten kunnen ook dieren verzorgen op de boerderij. Omdat de dieren mensen nodig hebben om te kunnen leven, voelen ze cliënten zich betrokken. Dat gevoel is belangrijk voor de cliënten. Ze vinden hun werk dan ook belangrijk en gaan er graag naartoe.

Samen of alleen
De cliënten op de Eikenhof wonen in een groep van zes mensen of alleen in één van de vier appartementen. Ze werken op de boerderij, ergens anders op het terrein van Trajectum of lopen stage op een andere plek. Naast wonen en werken kunnen cliënten ook leuke dingen doen in hun vrije tijd. Bijvoorbeeld kippen verzorgen of een eigen (moes)tuintje onderhouden.

Zorgboerderij de Eikenhof

Printer Friendly, PDF & Email