vrijwilliger

Vrijwilligerswerk

Wat doet een vrijwilliger?

Onze cliënten hebben vaak geen sociaal netwerk om op terug te vallen en soms woont familie ver weg. Vaak kijken de cliënten dan ook erg uit naar jouw bezoek.

 

Als vrijwilliger sta je los van de behandeling van de cliënten, hierdoor is er ruimte voor gezelligheid en leuke activiteiten. Je gaat op bezoek, onderneemt samen wat, of helpt bij een activiteit.

 

Soms zoeken wij ook vrijwilligers als ondersteuning op een groep, voor administratief werk, of bijvoorbeeld een chauffeur. In een persoonlijk gesprek met de vrijwilligerscoördinator kijken we samen wat bij je past en wat er mogelijk is, dit is vaak meer dan je denkt!

 

Voor wie?

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze cliënten. Als vrijwilliger vervul je een belangrijke rol. Wij zijn op zoek naar mensen die:

 

  • Om kunnen gaan met een complexe doelgroep;
  • Stevig in hun schoenen staan;
  • Onbevooroordeeld zijn;
  • Toewijding laten zien.

 

Contact met andere vrijwilligers?

We hebben een onwijs leuke club vrijwilligers. We vinden het belangrijk dat zij de kans krijgen elkaar als collega's te ontmoeten en geschoold te worden voor hun werk.

 

Daarom organiseren wij verschillende bijeenkomsten voor vrijwilligers: scholing, bijeenkomsten waar vrijwilligers ervaringen kunnen uitwisselen en andere gezellige activiteiten zoals bijvoorbeeld een diner, kerstactiviteit, bingo, enzovoort.

 

Meer informatie of vrijwilliger worden?

Neem gerust contact op met
Annemarie van Esch
Coördinator Vrijwilligers
06-229 496 79
avanesch@trajectum.info.

 

 

Printer Friendly, PDF & Email