houtbewerken

Bij Trajectum

Trajectum helpt mensen met een licht verstandelijke beperking. Ze krijgen hulp bij wonen, leren en vrije tijd. Daar vertellen we op deze pagina meer over. Wil je nog meer weten,? Kijk bij de vragen onderaan deze pagina.

 

Hulp bij wonen 

Wat is hulp bij wonen?
Als Trajectum jou gaat helpen, word je cliënt bij Trajectum. Dat betekent dat je hulp van ons krijgt. Bijvoorbeeld met wonen en je huis schoon houden. Je kunt je hulp thuis krijgen. Of bij onze poliklinieken. Het kan ook zijn dat je bij Trajectum gaat wonen. Waar we jou ook helpen, je hebt altijd een eigen begeleider.

 

Waar zit Trajectum?
Trajectum zit op veel plekken. Die plekken heten locaties. Deze locaties zitten in het noorden en oosten van Nederland. Er is dus niet maar één locatie waar iedereen zit. Elke locatie is anders. Er is bijvoorbeeld ander werk en andere therapie. Jouw begeleider kijkt welke locatie het beste bij jou past. Wil je de locatie zien? Klik dan hier.

 

Werken bij Trajectum

Kan ik werken bij Trajectum?
Ja, als je bij Trajectum woont, kan je daar ook werken. Werken kan jou helpen. Het geeft je dag een ritme, en dat geeft rust. Want je weet precies wanneer je wat gaat doen. Wij helpen jou om te kijken welk werk bij jou past. Voor sommig werk krijg je betaald. Voor ander werk niet. Al het werk is even belangrijk. 

 

Wat voor werk is er bij Trajectum?
Bij Trajectum kan je in de groenvoorziening werken. Je werkt dan in een tuin of de natuur. Denk aan tuinieren, blad opharken of grasmaaien. Je kan ook in de horeca werken. Zoals in een restaurant eten en drinken rondbrengen. Ook heeft Trajectum een wasserij. Je helpt dan kleding wassen. En er is een houtafdeling. Dan maak je mooie dingen van hout.

 

Leren bij Trajectum

Wat kan ik bij Trajectum leren?
Soms heb je het moeilijk in het leven. Het is lastig om hiermee om te gaan. Maar wij willen jou leren hoe je dat doet. Iedereen is anders. Daarom kijken wij alleen naar wat jij nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld therapie volgen. Dat kan als je bij Trajectum woont, maar ook bij een polikliniek. Of de therapie is bij jou thuis. De bedoeling is dat je door onze hulp weer zoveel mogelijk dingen zelf kunt.

 

Vrije tijd bij Trajectum

Wat kan ik in mijn vrije tijd doen?
Het is belangrijk om te ontspannen. Dat je leuke dingen doet waar je blij van wordt. Bij Trajectum kun je aan leuke activiteiten meedoen. Zoals schilderen of sporten. Elke locatie heeft andere activiteiten.

 

Nog meer vragen?

Hoe ziet behandeling eruit en andere veel gestelde vragen!

 

Printer Friendly, PDF & Email